Retro Beleef.TIJD
Tegen 2030 zal 21 procent van de bevolking 67-plus zijn. Dat zijn anderhalf miljoen Vlamingen. Toch zijn ze vaak onzichtbaar en geen prioriteit voor beleidsmakers. Noem hen ook geen boomers, dinosaurussen of krasse knarren. De nieuwe lichting senioren verstopt zich niet langer achter de sanseveria’s. Ze zijn assertief, mondig en gepassioneerd en spelen een rol als steunpilaren in het sociale leven.
Precies daarom neemt de stedelijke Retroraad de positieve benadering van ouderen in een leeftijdsvriendelijke stad met veel inzet ter harte. Reden genoeg om naar aanleiding van de Ouderenweek een cultuurvierdaagse op poten te zetten waarin senioren de hoofdrol spelen. Vanuit hun eigen interesses stellen ze een programma samen dat prikkelt, informeert, entertaint en vooral veel ruimte laat voor ontmoeting en gezelligheid. Een feest voor en door senioren uit Aalst en regio. Info over het volledige programma vind je op deze website en in Retro magazine najaar 2025.
ONTBIJT/LUNCH FOYER
In de foyer kan je van zondag tot en met dinsdag terecht voor een ontbijtbuffet en/of een lunchbuffet met muzikale opluistering.
Traiteur Sam staat in voor een afwisselend menu tijdens het festival.
Reserveer rechtstreeks bij Traiteur Sam op het nummer 0473 39 66 50 of via traiteursam@gmail.com.
Ontbijt in buffetvorm (15 euro p.p. van 8 tot 10.30 uur op zondag 23, maandag 24 en dinsdag 25 november:
• Ontbijtkoeken • Pistolets & sandwiches • Beleg: kaas, ham, salami, Italiaanse ham, américain préparé, brie, hoeveboter • Choco, confituur, smeerkaas • Versgebakken eitjes • Cornflakes, granola, havermout • Melk & yoghurt • Vers fruit • Koffie, thee, warme chocomelk, water
Lunch in buffetvorm (18 euro p.p.) van 12 tot 14 uur op zondag 23 november:
• Balletjes in tomatensaus met wortels en champignons • Vegetarische optie op aanvraag: vegetarische burger met sausje van champignons • Aardappelpuree • Cruditeiten: sla, tomaten, paprikasalade, geraspte wortelen, knolseldersalade, olijfolie, mayonaise, ketchup, cocktailsaus • Broodjes • Crème brûlée
Lunch in buffetvorm (18 euro p.p.) van 12 tot 14 uur op maandag 24 november:
• Vers bereide lasagne • Vegetarische optie op aanvraag: vegetarische lasagne • Cruditeiten: sla, tomaten, paprikasalade, geraspte wortelen, knolseldersalade, olijfolie, mayonaise, ketchup, cocktailsaus • Broodjes • Tiramisu
Lunch in buffetvorm (18 euro p.p.) van 12 tot 14 uur op dinsdag 25 november:
• Vol-au-vent met sausje van prei en champignons • Vegetarische optie op aanvraag: aardappel gevuld met champignons en mergpompoen • Kroketten • Cruditeiten: sla, tomaten, paprikasalade, geraspte wortelen, knolseldersalade, olijfolie, mayonaise, ketchup, cocktailsaus • Broodjes • Chocoladetaartje